„Pakmarkui“ pratęstas DPG ženklo sertifikato galiojimas

2020 07 24

2020 m. birželio mėn. atliktas nepriklausomas trečiųjų šalių auditas įtvirtino teisę įmonei ir toliau spausdinti specialias, tik Vokietijos rinkai skirtas etiketes su DPG depozito ženklu.

Audito rezultatai patvirtina, kad „Pakmarkas“:

  • užtikrina saugų specialių DPG dažų, skirtų tik Vokietijos rinkai, naudojimą ir kontrolę,
  • naudoja tik įgalioto gamintojo testavimo įrenginį, skirtą patikrinti DPG ženklo spaudos atitikimą reikalavimams,
  • garantuoja aukštą DPG ženklo spaudos kokybę, kad pakuotės surinkimo aparatas tiksliai jį nuskaitytų ir negrąžintų vartotojui.

 

2019 m. „Pakmarkas“ tapo viena iš nedaugelio Europos Sąjungoje sertifikuotų DPG (vok. Deutsche Pfandsystem GmbH) įmonių, turinčių teisę spausdinti etiketes su DPG depozito ženklu Vokietijoje gaminamai ar importuojamai gėrimų produkcijai. Sertifikato priežiūros auditai atliekami kasmet.

Kas yra DPG ženklas?
Siekiant įvykdyti gėrimų pramonės taros grąžinimo sistemos reikalavimus, 2005 m. Vokietijos prekybos asociacijos ir gėrimų pramonės iniciatyva buvo įsteigta DPG (vok. Deutsche Pfandsystem GmbH) ir sukurta taros grąžinimo sistema. Šiuo tikslu buvo parengtas vieningas pakuočių ženklinimo standartas, kuris leidžia automatiškai nuskaityti gėrimų vienkartines pakuotes, surinkti į sistemą ir palengvinti privalomo užstato paėmimą.