Kaip patiems lengvai spausdinti lipnias etiketes

2021 04 26

Tam, kad galėtumėte atsispausdinti lipnias etiketes patys, jums reikės šių dalykų: etikečių ruošinių, dažajuosčių, etikečių spausdintuvo ir kompiuterio su maketavimo spausdinimo programa. Aišku, reikės šiek tiek žinių, kaip naudotis programa ir spausdintuvu. Skubu nuraminti, tai nėra sudėtinga.

Visos dalys yra labai svarbios. Sumaketuoti etiketę yra vienas sudėtingesnių etapų. Tačiau, jei mokate naudotis Word arba Excel programomis, jums bus nesunku išmokti naudotis ir etikečių maketavimo programa.

Programų būna įvairių. Dalis jų nemokamos, jos bus spausdintuvo komplekte. Tačiau jei norėtumėte maketus susieti su duomenų bazėmis, jei jums reikėtų spausdinti kompleksinius brūkšninius kodus ar spausdinti numeraciją, tokiais atvejais reikės mokamos programos. Tinkamą programą jūs išsirinksite pasitarę su mūsų pardavėjais. Mes parodysime jums, kur gauti parodomąsias programų versijas.

Etikeciu spausdintuvas

Daugelis žmonių didžiausią dėmesį skiria spausdintuvui. Į spausdintuvą žiūrėkite tiesiog kaip į įrankį, su kuriuo dirbsite. Spausdintuvų būna įvairių, nuo mažiukų stalinių iki gana didelių pramoninių. Turbūt nesunku įsivaizduoti, jei jūs spausdinsite daug etikečių, jums reikės patikimo pramoninio spausdintuvo. Ir priešingai, jei spausdinsite nedaug – mažo ekonomiško spausdintuvo.

Dar, prieš įsigydami spausdintuvą, žinokite, kokio dydžio etiketes norėsite turėti, kokio smulkumo tekstus norėsite spausdinti, kokius reikalavimus turėsite pačioms etiketėms. Pavyzdžiui, kokie turėtų būti etikečių klijai (stipraus ar silpno lipnumo), ant kokio paviršiaus klijuosite, kokiomis sąlygomis klijuosite, ar etiketės medžiaga bus popierius, ar plėvelė. Iš dalies spausdintuvo parinkimą gali lemti ir etikečių medžiagos.

Etikečių ruošinių ir dažajuostės derinys lems spaudos kokybę. Pasitarkite su mūsų pardavėjais, kokią dažajuostę jie rekomenduotų jūsų ruošiniams. Paprastai popierinėms etiketėms rekomenduojamos vaško dažajuostės, o plėvelių etiketėms – vaško dervos mišinio arba dervos.

Dauguma klientų dažnai žino, kokio dydžio etikečių jiems reikia, taip pat, kokios medžiagos etiketė turi būti, tačiau yra visokių specifikų. Todėl renkantis tinkamiausius etikečių spausdinimo komponentus (spausdintuvą, ruošinius ir dažajuostes), visada kviečiame konsultuotis su patyrusiais mūsų specialistais.
Tel. +370 5 205 29 00
El. paštas: info@pakmarkas.lt

Parengė Žilvinas Salatka, produkto specialistas